Olyan gyógynövények is léteznek, melyekről nemigen hallottunk.Szponzorált tartalom |
Vannak remek gyógynövények, melyeket rendszeresen használunk, mint például a közismert csipkebogyó, a kamilla, a citromfű, ezekből főleg tea forrázatokat készítünk, de a csipkebogyó lekvárját télen előszeretettel kanalazzuk magas vitamintartalma miatt. Más gyógynövényeket inkább fűszerként használunk a főzés során. Bár a fokhagyma jótékony hatásai minden háziasszony és anyuka ismeri, gyerekeknek is adunk mézben áztatott zúzott fokhagymát, hogy mielőbb meggyógyuljanak. Remek gyulladásgátló és vértisztító szer. A fahéj, a gyömbér, a kurkuma és a petrezselyem inkább a főzés útján kerül ételünkbe. Az ananász, a banán vagy a narancs gyógyhatásáról pedig nem sokat tudunk, friss gyümölcsként fogyasztjuk az ízük miatt. Pedig a narancs védi a szívünket és megfázásra is alkalmazható a gyulladáscsökkentő hatása miatt. Az ibolya és a gyermekláncfű is gyógynövények, ki gondolná, hogy az ibolya, ez a parányi kis virág micsoda erővel bír. Képes elpusztítani a baktériumok, vírusok és káros gombák egy részét. Számos növénnyel találkozhatunk nap, mint nap és még csak nem is sejtjük, hogy micsoda fantasztikus gyógyulások is köszönhetők nekik.
2010 © Partnerek
Az oldalt készítette: H-well & Seo Hwell Stúdió
Hirdessen
elérhető áron!
Banner felületek
10.000Ft+áfa/hó-tól.